Het Lectoraat Jeugd van het Windesheim en de RKJ IJsselland organiseerden in samenwerking met het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd op 14 maartΒ deΒ Masterclass: “ππ¨π π³ππ₯π ππ π§π¨π«π¦πππ₯!”: ππ¨π«π¦ππ₯π’π¬ππ«ππ§ π’π§ ππ π©π«π¨πππ¬π¬π’π¨π§ππ₯π π©π«ππ€ππ’π£π€
Normaliseren, ontzorgen en de-medicaliseren zijn doelstellingen in de jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg en het onderwijs, maar wat betekenen ze nu voor de professionele praktijk en in het dagelijks leven van jongeren en ouders?
Het Lectoraat Jeugd en GGD IJsselland (die samenwerken in binnen de RKJ IJsselland) gingen in verschillende werksessies met professionals en jongeren in op vragen als: Hoe kijken jongeren, ouders en hulpverleners aan tegen de oproep om te normaliseren en te de-medicaliseren? Wat kunnen we op dit gebied van jongeren zelf leren?Β En, wat betekent normaliseren voor het vakmanschap en de beroepsidentiteit van professionals?
Het was een inspirerende sessie met mooie opbrengsten. Een stuk van die opbrengsten willen we graag met jullie delen aan de hand van onderstaande tekening!