Samen normaliseren

Project 5

De komende jaren is er ruimte voor de elf gemeenten van regio IJsselland om een aanvraag voor een ‘klein en fijn’ project in te dienen. het gaat hierbij om projecten die passen bij het transformatiethema Verbinding Jeugdhulp en Onderwijs. De projecten moeten bijdragen aan het normaliseren van de ondersteuning, die jongeren nodig hebben om mee te kunnen doen op school. 

'Klein en fijn' projecten

Klein en fijn project - Samenwerking jongeren en basisonderwijs

De RKJ IJsselland heeft het afgelopen jaar onderzoek mogen doen naar de samenwerking van het jongerenwerk op een basisschool in de gemeente Dalfsen. De volgende vraag stond centraal tijdens het onderzoek: Hoe kan deze aanwezigheid van het jongerenwerk in het onderwijs (fysiek en inhoudelijk) worden vormgegeven volgens ouders/MR, de school, jongerenwerk en andere partijen?

Dit klein en fijn project bestond uit een participatief actieonderzoek wat inmiddels is afgerond. De resultaten van dit onderzoek zijn in het rapport terug te lezen, deze is te downloaden door op de tekst hieronder te klikken.
Samenwerking jongerenwerk en basisonderwijs

Naast het uitgebreide rapport hebben we ook een kenniskaart ontwikkelt met in het kort de meest belangrijke opgehaalde informatie. De kenniskaart is te downloaden door op de volgende tekst te klikken: Kenniskaart Dalfsen

Klein en fijn project - Qura Onderwijs en Qura Zorg

De RKJ IJsselland is gevraagd om onderzoek te doen hoe Qura op Pieter Zandt bijdraagt aan het normaliseren bij jongeren met internaliserende problematiek. Dit onderzoek geeft een voorbeeld van hoe een klein project veel kan betekenen voor de kwetsbare jongere. Het is een voorbeeld van bevlogenheid en passie bij de leerkrachten die dit op hebben gezet vanuit het motto: eerst welbevinden dan leren.

De resultaten van dit onderzoek zijn terug te lezen in het rapport. Deze wordt binnenkort toegevoegd.

Scroll naar top

Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.
Skip to content